“NOVASEM” SRL
Ameliorarea, producerea si realizarea hibrizilor de
floarea-soarelui si porumb
Acasa Despre companie Seminte Galerie foto Noutati Contacte
Hibrid de floarea-soarelui
DROFA (ДРОФА)
TGR 8


Republica Moldova
2009 - Chisinau, A. Mateevici 49/2 of. 9 
Tel/fax +373 22 245006
Mob: +373 691 52379  
novasem@mail.ru

Bine ati venit pe site-ul Novasem

Compania "Novasem" SRL a fost infiintata in anul 2007 si este cu succes gestionata de administratorul si fondatorul Rotaru Vitalie. Principala ramura de activitate este selecţia, producerea si realizarea formelor parentale si a hibrizilor de floarea-soarelui si porumb.

Unul dintre fondatorii companiei este Rotaru Tudor Grigore, doctor in stiinte agricole, ameliorator de floarea-soarelui cu o experienţă de peste 40 de ani, fondatorul Centrului de Cercetari Stiintifice "AMG-Magroselect", autorul  liniilor parentale şi a hibrizilor "MPC 8506", "MPC 8401", "MPC 8402", "MPC 8607", "MPC 8910", "Speranta", "Ana", "HS-9505", "Luceafarul", "Xenia", "Drofa", "Olea", "Oxana", "Soroca", "Performer", "Vitalia" şi a., introdusi in registrul Republicii Moldova, Federaţiei Ruse, Ucrainei, Uzbekistanului şi a altor ţări din CSI.

Personalul ştiinţific al companiei, sub conducerea D-lui Rotaru, participa regulat la summit-urile internaţionale FAO de floarea-soarelui, unde fac schimb de experienta si colaboreaza cu amelioratorii din asa ţări precum este Franţa, România, Serbia, Turcia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, etc.

Astazi colaboratorii companiei "Novasem", sub conducerea d-lui Rotaru au creat un sir nou de hibrizi de floarea-soarelui, care predomină in multi parametri generațiile precedente de hibrizi. Astfel au fost creați și omologați în Republica Moldova, Rusia și Ucraina hibrizi performanți de tip Clearfield și Sulfo, precum sunt "Novator", "Tellus", "TGR 8", "Fortuna Cl", "Regina Cl", rezistenți la erbicide cu substanțele active Imazamox și Tribenuron metil.

În testare și aproape de a fi omologaț în Moldova și Rusia se află primul hibrid în istoria ameliorării în Republica Moldova, destinat pentru consum direct (confection) - TGR 21, cu procentul mic de ulei si procentul ridicat de proteină.

O ramură nouă dar destul de importantă a companiei este ameliorarea hibrizilor de porumb. Savanții companiei au creat deja un șir de hibrizi de porumb cu FAO de la 200 pînă la 300, care sunt gata pentru testare în Moldova și Rusia.
 

Copyright (c) 2011 Novasem SRL Developed by IT CONCEPT